همه چیز درباره سئو | 0 تا 100

مقاله همه چیز درباره سئو راهکاری جهت بهبود رتبه سایت شما.
اگر ترافیک سایتتان را از گوگل دریافت می کنید، بایستی با الگوریتم های جستجوی گوگل آشنا باشید. سایتهایی که میخواهند در دنیای رقابت باقی بمانند، باید از فرمولهای موتورهای جستجو آگاه باشند تا گرفتار جریمه و کارت قرمز(penalty) گوگل نشوند، و مدام خود را با قوانین، و الگوریتمهای گوگل هماهنگ کنند(بروز باشند). مقاله «همه چیز درباره سئو» راهنمای کاملی در این زمینه است.
- روش جستجوی گوگل (Google)
روش جستجوی گوگل: شاید در سالهای گذشته وقتی کاربری به دنبال خرید یک برند گوشی مثل سامسونگ بود فقط عبارت “گوشی سامسونگ” را جستجو می کرد اما امروزه عباراتی مثل “خرید گوشی سامسونگ در زنجان”، “قیمت گوشی جی5 ” و … را جستجو میکنند. گوگل نیزهم پای پیشرفت مردم در جستجو، الگوریتمهای خود را هوشمندتر کرده، تا پاسخی کاربردیتر و نزدیکتر به خواسته آنها ارائه کند. عمده این روشها عبارتند از:
1.1 هوش مصنوعی (Artificial Intelligence)
گوگل همیشه در تلاش بوده کاربران خود را به نزدیک ترین نتیجه در مورد چیزی که جستجو کردهاند برساند و رضایت آنها را جلب کند. یکی از تاثیرگذارترین موارد در رتبهبندی وب سایتها، هوش مصنوعی (AI) است. در واقع گوگل برای شبیه سازی رفتار کاربران ، بهبود الگوریتمهای خود، درک محتوای صفحات سایتها، جستجوی هدفمند و نمایش کاربردیترین نتایج، از تکنولوژی هوش مصنوعی AI استفاده میکند.
- نحوه سازگار کردن سایت با هوش مصنوعی گوگل
به منظور سازگاری با این تکنولوژی پیشرفته، برای تولید محتوای سایتتان یک تحقیق کلمه کلیدی خوب و اصولی انجام دهید و محتوایی مناسب و واقعاً به درد بخور درباره آن تولید کنید.
1.2 جستجوی تصویری
چندی پیش گوگل بیان کرد بخشی از Google Search Console را به نمایش و بررسی میزان ترافیک سایت از سوی جستجوی تصویری اختصاص داده است. که علت این کار را رشد میزان جستجوی تصویری بین کاربران اینترنت اعلام نمود. در واقع اگر فردی به دنبال عکسی از یک محصول باشد، تصاویر ظاهر شده در جستجوی تصویری میتوانند مانند لینک عمل کنند و کاربر را به داخل سایت بکشانند.
- نحوه سازگار کردن سایت با جستجوی تصویری گوگل
وب سایتهایی که در نتایج جستجو رتبه بالاتری دارند، تصاویر آنها نیز در نتایج جستجوی تصویری رتبه تقریبا مشابهی خواهند داشت. از جمله عواملی که در این مسئله دخیل هستند:
– بهینهسازی تصویر از نظر حجم،اندازه و کیفیت؛ سایت( tinypng)
– بهینهسازی تصویر از لحاظ نام، متن جایگزین مناسب و توضیح دهنده برای تصویر ALT
با بهینهسازی تصاویر سایتتان بر اساس موارد بالا و قرار دادن کلماتکلیدی هدف در متن جایگزین آنها میتوانید رتبه خوبی در نتایج جستجوی تصویری کسب کنید.
1.3 درک نیت کاربر/جستجوی معنایی
گوگل همیشه مرتبط ترین و کاربردیترین نتایج را بر اساس جستجوی کاربر در صفحه اول رتبهبندی میکند. همچنین بر اساس میزان رضایت کاربران از صفحه نتایج، رتبه برخی از صفحات را جابجا میکند. این میزان رضایت توسط الگوریتم رنک برین (Rank Brain) گوگل سنجیده میشود.
نیت مخاطب از جستجو با 3 روش تقسیم بندی میشود:
الف – ناوبری: در این روش جستجو، مخاطب به دنبال آدرس یا موقعیت جغرافیایی (همان لوکیشن) به خصوصی است.
ب – جستجوی اطلاعاتی: در این روش جستجو، مخاطب به دنبال گردآوری اطلاعات در مورد موضوعی است.
ج – خرید: در این روش جستجو، مخاطب به دنبال خرید یک کالا به صورت اینترنتی است.
- شناسایی نیت کاربران هدف سایت
با رعایت موارد زیر می توانید به درک بهتری در شناسایی نیت کاربران هدف سایت برسید:
خودتان را جای مخاطب بگذارید، نیازهای وی را درک کنید و عملکردی فراتر از کلیدواژه ها داشته باشید.
اگر سایتتان فروشگاهی است سعی کنید بخشی از تمرکزتان را روی چرخه خرید قرار دهید. بیش از 80% کاربران قبل از خرید، درباره محصول مورد نظرشان تحقیقات گستردهای انجام میدهند!
سراغ گوگل (Google) بروید، سعی کنید مثل کاربران فکر کنید و شروع به جستجو نمایید. با بررسی نتایج نخست میتوانید به درک صحیحی از نیت کاربر برسید و عملکرد وب سایتهای موفق را آنالیز کنید. چراکه نتایج صفحه اول گوگل کاربردیترین موارد برای جستجوی کاربر هستند!
نیاز و خواسته کاربران را از خودشان بپرسید! اگر هیچ یک از راهکارهای بالا برایتان کارساز نیست، میتوانید با استفاده از نظرسنجیها خواسته کاربران را مستقیما از خودشان سوال کنید. تحقیقات به شما کمک میکند تا به طور کامل بازار هدفتان را بشناسید و آنچه مورد نیازکاربران است را عرضه کنید.
1.4 پاسخ گویی سریع به کاربر
گوگل اصلا دوست ندارد کاربرانش را از صفحه اصلی خودش به جای دیگری بفرستد. قبلا گوگل بیشتر کاربران را پس از جستجو به سایتهای مرجع هدایت می کرد، اما امروز میخواهد همه محتوای وب را در همان صفحه اول خودش به کاربر نمایش دهد. و این تا حدودی به خاطر جذب کاربر به خود سایت گوگل است، و کاملا در تضاد هدفی است که گوگل سابقا ادعای آن را به عنوان موتور جستجوداشت.
1.5 جستجوی صوتی
جستجوی صوتی جدیدترین روش جستجو در موتورهای جستجوست که به کاربر این اجازه را میدهد بدون تایپ کردن چیزی که میخواهد و بدون اتلاف وقت، تنها در چند ثانیه آن را با صدای بلند برای موتور جستجو بگوید و نتیجه را مشاهده کند.
وب سایتهایی که میخواهند همواره در بهترین جایگاه نتایج جستجو باشند باید استراتژی سئوی خود را با نوع جدیدی از هدف و روش جستجو وفق دهند و تغییراتی در استراتژی خود اعمال کنند.
کاربران در جستجوی صوتی تمایل بیشتری به سوالات طولانی دارند. از این رو چالش پیش رو این است که درک کنید کدام کلماتکلیدی برای کاربران شما مناسبتر هستند و استراتژی خود را بر اساس آنها بچینید. اگرچه این روش جستجو هنوز برای زبان فارسی کاربرد ندارد اما درک تفاوت بین جستجوی صوتی و جستجوی متنی و بهینهسازی محتوا برای هر دو روش جستجو میتواند تضمینی برای موفقیت کسب و کار آنلاین شما در طولانی مدت باشد. (فعلا وقت خود را روی این مورد هدر ندهید! در ایران)
– سازگار کردن سایت با جستجوی صوتی گوگل
بهترین راه جهت بهینهسازی سایت برای Voice Search این است که خودتان را جای کاربران سایتتان قرار دهید و ببینید:
به عنوان یک کاربر دنبال چه چیزی هستید؟
چه نوع از اطلاعاتی نیاز است تا کاربر برای کلیک روی بخش Call To Action سایت کلیک کند؟
ارزشمندترین تجربه سایت شما مربوط به کدام بخش است؟
اگر قرار است متن صفحه توسط مرورگر برای کاربر خوانده شود، قرار است نتیجه کار چه چیزی از آب در بیاید؟
به طور کلی هر چه سایت شما بهتر و بیشتر بتواند مخاطبین را راضی نگه دارد، آنها را با خود درگیر کند و به خواستههای احتمالیشان پاسخ دهد، شانس بیشتری برای کسب رتبه در نتایج جستجوی صوتی خواهید داشت.
1.6 کپی رایت Copy Right
طی بیانیهای گوگل اعلام کرده از سال 2019 به بعد تصاویر نیز دارای حقوق کپی رایت خواهند بود. یعنی وقتی شما تصویری را از صفر تا 100 خودتان طراحی و در سایتتان آپلود میکنید، اگر سایت دیگری تصویر شما را بدون توجه به کپی رایت، بردارد و یا بالعکس و گوگل متوجه این موضوع شود، سایت خاطی را جریمه کرده و تصویر را از جستجوی تصویری برای نتایج آن سایت حذف میکند.
چطور میتوانم کپی رایت را در محتوا حفظ کنم؟
برای تولید محتوا به هیچ عنوان از وب سایتهای دیگر، مطالب را کپی نکنید و تا حد امکان خودتان بنویسید و اگر مجبور به استفاده از محتوای یک وب سایت خاص شدید حتما آن را از اول تا آخر باز نویسی کنید. اگر هم خواستید بخشی از محتوای سایتی را عینا تکرار کنید حتما منبع آن را ذکر کنید. همچنین برای تصاویر نیز تا جایی که میتوانید از تصاویر یونیک استفاده کنید و اگر نیاز به تصویری از سایت دیگر داشتید، حتما آن تصویر را به سایت منبع لینک دهید.
همه چیز درباره سئو
2. سئو تکنیکال
سئو تکنیکال مربوط به عملکرد و به طور کلی امور فنی سایت است. در واقع هر فعالیتی که مربوط به سئو باشد و در سایت شما صورت بگیرد بخشی از سئو تکنیکال است.
هدف از سئو تکنیکال برقراری الزامات خزندههای موتورهای جستجو به بهترین شکل ممکن برای خزش بهتر و دسترسی آسانتر به تمام اطلاعات سایت و در نهایت کسب رتبه بهتر در نتایج جستجوست. از آنجایی که این الزامات هر چند وقت یکبار دچار تغییر و تحول میشوند و هم سو با گوگل و دیگر موتورهای جستجو دائما در حال پیچیدهتر شدن هستند، هر وب سایتی از نظر تکنیکال و فنی نیاز به بررسی و بروزرسانی دارد.
چکونه سایت خود را از نظر تکنیکال بهبود بخشیم؟ ادامه مقاله را بخوانید. مهمترین نکات برای افزایش سئو بدین شرح است.
2.1 متا تگها/ عناوین/ توضیحات متا
متا تگها برچسبهایی هستند که بخشهای اصلی وب سایتتان را به صورت کلی کنترل میکنند. مثل تگ عنوان و توضیحات متای صفحه اصلی سایت شما. گاهی اوقات متا تگها فقط بخشهای کوچکی از سایتتان را کنترل میکنند که میتوانید آنها را به صورت جزئی تغییر دهید. متا تگها انواع مختلفی دارند که روی اسکلتبندی و ساختمان سایت وظیفه کنترل مشخصات سایت را دارند. مثل متا تگهای عنوان، برچسبها ، دسته بندیها و…
متا تگها تاثیر مثبتی در افزایش اعتبار وب سایتها نیز دارند.استفاده اشتباه از آنها میتواند نتایجی منفی در سئو سایت تان داشته باشند. سعی کنید بدون زیاده روی کلمات کلیدی متحصر بفرد خود را در توضیحات متا (meta description) هرمحتوا بکار بگیرید. با این حال سعی کنید توضیحات متا به نحوی باشد که مخاطب را قانع به کلیک بر روی سایت شما کند. همچنین با وجود عدم توجه گوگل به کلمات کلیدی متا، موتورهای جستجوی دیگری نظیر بینگ، هنوز هم از این المان برای درک محتوای صفحه شما استفاده میکنند.
2.2 عملکرد صفحه اصلی/ سرعت سایت و کد نویسی
یک وب سایت با صفحه اصلی(ویترین) آن شناخته شده و مورد قضاوت قرار میگیرد از این رو عملکرد صفحه خانه سایت مهمترین بخش وب سایت شماست چون هر کاربری که وارد سایت شود حداقل یکبار گذرش به صفحه اول میافتد. سطح کیفیت عملکرد صفحه اصلی سایتتان وابسته به دو عامل مهم یعنی سرعت بارگذاری و کدنویسی سیستم مدیریت محتوای آن است. هر چه سرعت لود سایت شما پایینتر باشد (نزدیک به 1 ثانیه) کاربران بیشتری تمایل به مشاهده آن دارند، چون همه کاربران نمیتوانند به اینترنتهای پرسرعت دسترسی داشته باشند. پس مهمترین فاکتور در برقراری ارتباط با کاربری که شما را میشناسد سرعت سایت است. اگر میخواهید سرعت سایتتان را آنالیز کنید میتوانید از ابزار های تست سرعت سایت استفاده کنید، معمولا انتخاب کاربران ایرانی ابزار gtmetri است.
سیستم مدیریت محتوا دسترسی کاربران و خزنده های موتور های جستجو را به صفحات و محتوای آنها کنترل میکند از این رو کد نویسی صحیح این سیستم بسیار حائز اهمیت است. از نظر ما سیستم مدیریت محتوا یکی از بهترین سیستم ها در این زمینه است چون کدنویسی آن بسیار اصولی و همیشه براساس آخرین متدهای روز دنیا بروزرسانی میشود.
2.3 فرمت صحیح برای تصاویر
تصاویر از مهمترین عناصر یک وب سایت هستند و همینطور تاثیر زیادی در سرعت لود سایت دارند. هرچه تصاویر از لحاظ حجم بهینهتر باشند، صفحات وب سایت با سرعت بیشتری در مرورگر کاربر لود میشوند. حجم تصاویر تنها عامل تاثیرگذار در سرعت بارگذاری آنها نیست! فرمت آنها هم بسیار موثر است.
فرمتهای مختلفی برای تصاویر وجود دارند که هر یک از آنها متناسب با یک محتوای بصری به خصوص است. از این رو اگر به درستی انتخاب نشوند باعث سنگینی وب سایت و افزایش سرعت بار گذاری آن میشوند. همانطور که در بخش تصاویر و رسانهها خواندید، محبوبترین فرمتهای تصویر در وب jpg، png و Gif هستند.
- فرمت JPEG یا JPG
این فرمت تقریبا برای هر تصویری مناسب است و توانایی به تصویر کشیدن میلیونها کد رنگ را در حجمی فشرده دارد و محبوبترین فرمت تصویر در سراسر دنیاست. البته این فرمت از آنجایی که پیکسلهای تصویر را به حالت مات تبدیل میکند و هیچ خبری از پیکسلهای شفاف و نیمه شفاف در آن نیست، مقداری از کیفیت تصویر را کاهش میدهد از این رو پیشنهاد میکنم از فرمت jpg برای تصاویر بزرگ که رنگهای زیادی دارند استفاده کنید. - فرمت PNG
فرمت png در دو حالتpng8 و png24 وجود دارد. فرمت اول مشابه فرمت gif است اما فرمت دوم تقریبا مشابه فرمت JPEG است، با این تفاوت که در آن پیکسلها میتوانند به هر سه صورت مات، شفاف و نیمه شفاف باشند. این فرمت جایگزینی برای فرمت gif است و نسخهای کاملتر از آن تلقی میشود با این تفاوت که png از تصاویر متحرک پشتیبانی نمیکند. - فرمت GIF
با استفاده از این فرمت میتوانید چند تصویر را به صورت متحرک پشت هم نمایش دهید. این فرمت از شفافیت پشتیبانی میکند اما تعداد رنگهای آن محدودیت دارند از این رو تصاویری با تعداد رنگ بالا کیفیت خود را در این فرمت از دست میدهند.
2.4 طراحی سایت ریسپانسیو/ نسخه موبایل
امروزه استفاده از موبایل برای انجام جستجوهای احتمالی، خرید اینترنتی و در کل هر چیزی که مربوط به فضای اینترنت باشد آسانتر از دسکتاپ است. از این رو تعداد کاربرانی که از موبایل برای این کارها استفاده میکنند رو به افزایش است. گوگل و موتورهای جستجو به خوبی متوجه این موضوع شدهاند از این رو برای آنها وب سایتهایی که کاربران نسخه موبایل و دیگر دستگاههای هوشمند را پشتیبانی میکنند، اولیت بالاتری دارند و رتبه بهتری در نتایج جستجو در انتظارشان است. برای بررسی ریسپانسیو بودن سایت، از ابزارهای زیر استفاده کنید.
Google Mobile Test
به جرات میتوان گفت قویترین و معتبرترین ابزار موجود برای تست ریسپانسیو سایت ابزار معرفی شده توسط گوگل یا همان Mobile Friendly Testاست.مزیت اصلی آن نسبت به ابزارهای دیگر این است که در اینجا نمایی از سایت در سایزهای مختلف نمایش داده نمیشود بلکه براساس استانداردهای گوگل تجربه کاربری در موبایل بررسی میشود.
Xrespond
خودش را یک تب مجازی در مرورگر معرفی میکند و نحوه نمایش سایت شما در سایزهای مختلف را در یک صفحه ارایه میکند. در این صفحه با اسکرول افقی میتوانید سایزهای استاندارد صفحات نمایش و نحوه نمایش سایت در آنها را مشاهده نمایید.
Chrome Inspect Element
گوگل کروم! برای استفاده از این ابزار کافیست روی صفحه راست کلیک کرده و گزینه Inspect Element را بزنید. در این مرحله یک پنجره به شما نمایش داده میشود که در گوشه ای از آن آیکون موبایل را مشاهد میکنید. با انتخاب این آیکون نحوه نمایش سایت در موبایل و تبلت را مشاهده خواهید کرد.
این ابزار قابلیت تعیین سایز به صورت دستی، انتخاب از سایزهای پیش فرض و پرکاربرد و تغییر نحوه نمایش از افقی به عمودی و برعکس را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین ممکن است برخی از سایت ها امکان نمایش به صورت آی فریم را غیرفعال کرده باشند که در این صورت هیچ یک از ابزارهای معرفی شده کاربردی برای شما نخواهند داشت ولی با استفاده از گوگل کروم میتوانید به راحتی هر سایتی را بررسی کنید.
2.5 بهینهسازی هدر/ فوتر سایت
از آن جایی که هدر سایت در تمامی صفحات سایت شما نمایش داده میشود این مسئله که فقط و فقط لینکهای مهم سایتتان را در آنها قرار دهید از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع مهمترین لینک های یک سایت در منو یا همان هدر سایت قرار میگیرد از این رو باید مهمترین و قدرتمندترین لینکهای سایت را در این بخش قرار دهید.
فوتر هم مثل هدر سایت در تمامی صفحات سایت نمایان میشود با این تفاوت که لینکهای آن از اهمیت کمتری برخودارند. به همین دلیل میتوانید لینکهایی که میخواهید در هدر سایتتان قرار دهید اما از نظر سئو اهمیت چندانی ندارند (مثل صفحه تماس با ما یا درباره ما) را در آن قرار دهید.
2.6 بهینهسازی ابزارکها (ساید بار)
ساید بار هم مانند هدر و فوتر، جزو لینکهای عریض سایت است و در تمامی صفحات تکرار میشود با این تفاوت که اهمیت آن کمتر از لینکهای فوتر است. لینک های مهم سایت تان مثل جدیدترین مطالب یا محصولات منتخب را در بخش ساید بار قرار دهید و لینک های کم اهمیت را از آن حذف کنید.
2.7 امنیت
امنیت فاکتور بسیار مهمی برای گوگل و کاربران است. وب سایتهایی که از امنیت بالایی برخوردار نیستند جایی بین نتایج برتر گوگل ندارد. مسئله امنیت باید مهمترین اولویت شما بعنوان یک مالک وب سایت باشد. از نشانه های یک وب سایت امن، مجهز بودن به پروتکل امنیتی HTTPS یا SSL است SSL .یک پروتکل امنیتی لایه انتقال است و از اطلاعات کاربران یک وب سایت مثل شماره حساب بانکی در برابر هکر ها حفاظت میکند.
برای افزایش امنیت سایتتان میتوانید از افزونههای امنیتی وردپرس نیز استفاده کنید. این افزونهها مثل گارد حفاظت برای سایت شما خواهند بود. از مهمترین این افزونهها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
WordFence : معروفترین افزونه امنیتی وردپرس در سال 2019 با بیش از یک میلیون نصب فعال که امکانات کامل و بینظیر امنیتی را در اختیارتان قرار میدهد.
iThemes Security : محصولی از شرکت معروف iThemes که امکان انتخاب بیش از 30 آیتم محافظتی را برای شما فراهم میکند.
Sucuri Security : افزونه امنیتی است که مانند یک کارآگاه به بازرسی دیگر افزونههای سایت میپردازد و آنها را از نظر مشکلات امنیتی بررسی میکند.
2.8 هاست
هاست یک کامپیتو 24 ساعت روشن است که در شرکتهای هاستینگ قرار دارد و اطلاعات سایت ها را روی خود نگه میدارد و از طریق اینترنت میتوان به آن دسترسی داشت. شرکتهای هاستینگ خدمات میزبانی خود را به دو شکل اختصاصی و اشتراکی ارائه میدهند. هاست اشتراکی فضایی است که چند وب سایت به صورت همزمان از آن استفاده میکنند، هاست اختصاصی هم در اصل فضایی است که در اختیار چند وب سایت است با این تفاوت که تعداد سایتها در هاست اختصاصی کمتر از اشتراکی است.
بهتر است از همان ابتدای راه اندازی سایت، هاست مناسبی برای سایت تان انتخاب کنید. البته بعد از انتخاب یک هاست و راهاندازی سایت هم میتوانید هاست را تغییر دهید اما به دلیل تغییر IP که رخ میدهد، اگر سایت تان فروشگاهی باشد و از درگاه بانکی استفاده کنید، به مشکل میخورید و چند روزی سایت تان کارایی نخواهد داشت.
2.9 سرچ کنسول گوگل
هر سایتی دارای یک بودجه ایندکس است و اگر سایت شما به سرچ کنسول متصل شده باشد میتوانید آدرسهای ایندکس شده سایتتان را در بخش Index Coverage مشاهده کنید. ممکن است برخی از این آدرسها را نخواهید، پس بسته به میزان فعالیت سایت باید بررسی روزانه، ماهانه و یا سالانه ایندکسهای سایت را در برنامه خود قرار دهید. برای حذف این آدرسها نیاز به استفاده از کد دستوری خطای 410 دارید، این ریدایرکت مخصوص حذف دائمی یک آدرس و ارجاع آن به آدرسی دیگر است و بر اساس گفته گوگل تمام قدرت صفحه قبلی را به صفحه جدید منتقل میکند.
2.10 وصل شدن به موتور بینگ
امروزه موتور جستجوی بینگ هم راه خودش را بین کاربران پیدا کرده و جستجویهای بسیاری از طریق آن انجام میشود. پیشبینی میشود این موتور جستجو در سال 2020 پیشرفت قابل توجهی داشته باشد، از این رو نباید موتور جستجوی بینگ را فراموش کنید و برای کسب ترافیک و مشتری از طریق آن، به وبمستر تولز بینگ متصل شوید.
2.11 دادههای ساختار یافته
دادههای اسکیما، اطلاعات اضافه بر سازمانی هستند که گوگل از سایت شما میگیرد و از آن در نتایج جستجوی خود استفاده میکند. مثل نظرات ستاره دار کاربران و یا قیمت محصولات فروشگاه شما که مستقیما در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشوند. گوگل در واقع میخواهد اطلاعات مهم را پیش از وارد شدن کاربر به سایتی در اختیار کاربرانش قرار دهد. پس اطلاعات را دست کم نگیرید و حتما از آنها استفاده کنید. برای استفاده از داده های اسکیما دو راه پیش روی شماست:
– با کدنویسی، آن را از طریق راهنمای گوگل به وب سایتتان اضافه کند.
– از افزونههای وردپرس برای افزودن دادههای اسکیما به سایتتان استفاده کنید.
2.15 شناسایی ریدایرکتهای اشتباه
در هر وب سایتی پیش میآید که مدیر سایت قصد حذف یک صفحه یا ارجاع دادن آن به صفحهای دیگر را داشته باشد. ریدایرکتهای مختلفی وجود دارد که هر کدام دارای یک کاربرد به خصوص هستند.
برای شناسایی ریدایرکتهای اشتباه هم میتوانید از داخل افزونهای که با آن ریدایرکت ساختهاید مثل افزونه Yoast SEO یا Broken Link Cheker یا هر افزونه دیگری که استفاده میکردید میتوانید به صورت دستی ریدایرکتها را چک کنید و ببینید کدام یک از آنها اشتباهاند. همچنین یکی از نشانههای اشتباه بودن تغییر مسیر، افت رتبه شدید آن صفحه است. پس اگر صفحهای که ریدایرکت کردهاید دارای افت رتبه شدید بود، ریدایرکت آن اشتباه است.
2.12 استفاده از پاپ آپ
پاپ آپها همان پنجرههای مزاحمی هستند که وقتی وارد یک سایت میشوید به طور ناگهانی در مرورگر شما باز میشوند و در بیشتر موارد جنبه تبلیغاتی دارند. هدف وب سایتهایی که در سایتهای دیگر پاپ آپ میخرند و در ازای آن مبالغی پرداخت میکنند، اغلب بهبود رتبه الکسا است. اما وب سایتهایی که این پنجرهها را در خود جای میدهند در بیشتر مواقع کاربران خود را از دست داده و نرخ پرش سایت خود را افزایش میدهند. پنجرههای پاپ آپ همیشه برای کاربران مزاحم بودهاند.
استفاده از پاپ آپ علاوه بر اینکه برای مخاطب آزاردهنده است به دلیل مصرف پهنای باند زیاد (مخصوصا اگر برگه فرود آن برگهای سنگین، مثل صفحه اصلی یک سایت باشد) هزینههای بالایی هم برای وی به همراه خواهد داشت. استفاده از پاپ آپ روی سئو سایت شما هم به شدت تاثیر منفی میگذارد چون بسیاری از آنها دارای کدهای مخرب جاوا اسکریپت هستند. این کدها هم جزو المانهایی هستند که الگوریتم Rank Brain و پاندای گوگل روی آن حساس هستند.
بطور کلی استفاده از پنجرههای پاپ آپ باعث افت رتبه شما در نتایج جستجوی گوگل میشود، از پاپ آپ استفاده نکنید.
2.13 استفاده از پوش نوتیفیکیشن
پوش نوتیفیکیشن پیامی است که روی صفحه نمایش کاربران (چه کاربران موبایل چه کاربران دسکتاپ) وب سایت ظاهر میشود و سیستمی است که باعث ایجاد یک ارتباط موثر بین وب سایت و کاربران میشود و آنها را به مخاطبین دائمی سایت شما تبدیل میکند. امروزه این سیستم به یکی از تاثیرگذارترین روشهای تبلیغاتی و بازاریابی آنلاین تبدیل شده است. این روش از امنیت بالایی هم برخوردار است.
به عنوان مثال میتوانید از پوش نوتیفیکیشن برای ارسال کد تخفیف یا خبرنامه استفاده کنید و کاربران را به هر نحوی که شده به سایتتان بازگردانید. اگر استفاده هوشمندانهای از این سیستم داشته باشید میتوانید تعداد مشتریان سایتتان را به شدت افزایش دهید.
2.14 فایل نقشه سایت
نقشه سایت (Sitemap)یکی از مهمترین فایلهای سایت شما بشمار میرود و برای خزندههای گوگل و بینگ مثل فانوس دریایی برای حرکت در مسیر یا لینکهای جدید سایت است. نقشه سایت XML در واقع فایلی با ساختار زبان نشانهگذاری XML است و لیستی از لینکهایی که میخواهید در دسترس عمومی قرار بگیرند را در خود جای میدهد. اگر نمیدانید وب سایتتان نقشه سایت XML دارد یا نه از ابزارهای Sitemap Checker استفاده کنید. اگر وب سایتتان فاقد این فایل بود آن را اضافه کنید.
2.15 فایل ربات سایت
هر وب سایتی در سراسر دنیا (به خصوص سایتهای وردپرسی) دارای حداقل یک فایل ربات یا robots.txt است. این فایل ربات به موتورهای جستجو میگوید با سایت چطور رفتار کنند. فایل robots.txt در واقع فایلی متنی با ساختار txt است و در بخش root هاست جای میگیرد. اگر مطمئن نیستید سایتتان فایل ربات دارد یا نه میتوانید با تایپ یک اسلش بعد از آدرس سایتتان و نوشتن عبارت robots.txt از وجود آن اطمینان حاصل کنید. در صورت نبود، آن را ایجاد کنید.
2,16 فایل عملکرد سایت htaccess.
فایل htaccess. برای پیکربندی دایرکتوریها و فولدرها روی وب سرور Apache استفاده میشود. ساخت آن با استفاده از ویرایگشر HTML به آسانی انجام میشود و به کمک FTP آپلود میشود. این فایل در سرور لینوکس میزبانی میشود و کنترل موارد بسیاری از جمله:
ریدایرکتها
دسترسی به فایلها
دسترسی به پوشهها
تنظیمات مربوط به بخش URL
مسدود نمودن چندین آی پی به خصوص
ایجاد پسورد برای یک فولدر خاص
تنظیمات مربوط به کش و دادههای Expire
تنظیمات پیش فرض Apache، PHPو MySQL
عدم نمایش برخی از فایلها که دارای پسوندی مشابه هستند و… را به شما میدهد. تمام وب سایتها دارای این فایل هستند از این رو قطعا سایت شما هم آن را دارد.
خوانایی سایت +چیدن المانها و دکمههای فراخوان در جای درست
میخواهید کاربران وقتی وارد سایت شما میشوند چه عکس العملی نشان دهند؟ سریع آن را ترک کنند یا در آن بمانند و از خدمات شما استفاده کنند؟ قطعا هیچکس نمیخواهد کاربر را از کلیک روی سایت خودش پشیمان کند و تجربه کاربری بدی برای وی به وجود بیاورد. این مسئله در واقع همان خوانایی سایت شماست. هر چه راحتتر آن چیزی که مورد نیاز کاربر است را در اختیارش قرار دهید و صفحه را با دکمههای المانهای زیاد و مزاحم پر نکنید، کاربر راحت میتواند با وب سایت شما ارتباط برقرار کند و زمان خودش را در آن بگذراند.